На Педагогічному факультеті провели Хресну Дорогу

16 квітня в рамках проведення тижня Духовної віднови в актовій залі Педагогічного факультету за ініціативи кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи провели особливу Хресну Дорогу – Хресну Дорогу ненародженої дитини у виконанні Марійської дружини с. Красна Надвірнянського району (парох о. Іван Бойко). У заході взяли участь студенти факультету спеціальностей «Соціальна робота», «Початкова освіта», студенти Івано-Франківського коледжу та викладачі.

Тема вбивства ненароджених дітей є надзвичайно актуальною соціальною проблемою. “Молімося, щоб кожне людське життя, що є Безцінним Даром Господа, було прийняте і пошановане з любов’ю», – зазначив отець Іван Бойко. Звертаючись до студентів отець нагадав, що у п’ятій Божій заповіді мовиться: «Не вбий». “Хто б міг подумати ще зовсім недавно, що ця заповідь стане настільки актуальною для сучасного суспільства”, – промовив священик.

Обряд Хресної Дороги схвилював присутніх своїм глибоким змістом, пісенним супроводом. Дійство доповнили авторські поезії вчительки християнської етики п.Марії. Після кожної станції Хресної Дороги линув щемливий спів як ушанування кожної дитини, котра так і не побачила земний світ.

Під час обряду Хресної Дороги студенти та викладачі спільно з учасниками духовно-мистецького дійства подумки помолилися за ненароджених дітей. На завершення викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Наталія Сабат подякувала о.Івану та учасникам Марійської дружини за їхню добру місію, в часі якої вони проповідують цінність людського життя, плекають духовність молоді.