Університет надав чергову благодійну допомогу медикам

11 червня працівники Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського національного університету передали для потреб медичних працівників Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні 50 захисних медичних щитків, окремі елементи яких виготовили в Центрі. Матеріал на виготовлення щитків було придбано за кошти працівників університету.

Як зазначила директорка Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Олена Будник окремі елементи до захисних медичних щитків виготовлялися за допомогою високотехнологічного обладнання, придбаного у рамках міжнародного проєкту MoPED «Модернізація вищої педагогічної освіти з використанням інноваційних інструментів викладання».

“Це перші спроби використання придбаного обладнання у волонтерських цілях. Якщо буде потреба, то ми готові продовжити цю добру справу”, – зазначила Олена Будник.  

«Ці засоби індивідуального захисту – щитки – вони є багаторазового використання. Вони будуть використовуватися нашими медичними працівниками, котрі працюють в «червоній зоні» безпосередньо з хворими, зокрема, в реанімаційному відділенні. Ці щитки дуже потрібні і цінні в роботі медичного персоналу, особливо при наданні допомоги важким хворим», – зауважив заступник головного лікаря ЦМКЛ Володимир Вовчук. Він також подякував працівникам Прикарпатського університету за таку підтримку та благодійну допомогу.

Варто зазначити, що це не одноразова акція працівників Прикарпатського університету. За період карантину, який викликаний пандемією коронавірусу COVID-19, університет надав благодійну допомогу 6-ти лікарням на загальну суму близько 400 тисяч гривень.