Серія онлайн-вебінарів від фахівців Центру інноваційних освітніх технологій “PNU EcoSystem”

25 серпня у Центрі інноваційних освітніх технологій “PNU EcoSystem” нашого університету відбулася чергова серія серпневих вебінарів для педагогічних (науково-педагогічних) працівників з використання новітніх методик та інструментів навчання. У них взяли участь представники з різних реґіонів України, зокрема: Херсона, Києва, Харкова, Львова, Луцька, Донецька, Чернівців, Черкас, Вінниці. 

Варто зазначити, що онлайн-вебінари проходили у рамках проєкту програми ЄС Еразмус + “Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання – MoPED” (№ 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP).

Цього дня, у ході вебінару “Сучасна українська література для дітей та юнацтва: нові методики розвитку читацької культури учнів”, який провела тренерка, докторка філологічних наук, професорка Тетяна Качак, було здійснено цікавий огляд художніх текстів різної тематики, наголошено на особливостях та критеріях вибору книги для юних читачів, презентовано актуальні методики розвитку дитячого читання та авторські методики промоції в закладах освіти.

Кандидатка педагогічних наук, доцентка Інна Червінська ознайомила студентів, учителів освітніх закладів педагогів і викладачів ЗВО з використанням інноваційних медіаресурсів у професійній освітній діяльності. Проблематика вебінару “Використання інноваційних медіаресурсів в освітній діяльності педагога” була спрямована на те, щоб допомогти педагогам зорієнтуватися в медійно-цифровому світі, опанувати інноваційні медіатехнології та навчити застосовувати їх в освітньому процесі, розвивати цифрову грамотність, безпеку поведінки у мережевому середовищі.

У ході вебінару “Useful Apps and Tips for Teaching Students and Kids (Must-Haves)” (тренер: асистент Катерина Фомін) педагоги і студенти ознайомилися із особливостями створення інтерактивної віртуальної зустрічі вчителів та учнів, використовуючи GIF, міні-відео та аудіо-матеріали для активізації сприйняття та налагодження цифрової комунікації.

Учасники також збагатили свої знання про можливості креативного представлення педагогічного досвіду вчителя із застосуванням цифрових, інформаційних і медійних ресурсів. На вебінарі “Робота з 3D принтером. Створення дизайну майбутнього виробу” (тренер: кандидат технічних наук Михайло Котик) учасники ознайомилися з можливостями 3D технологій на базі багатофункціонального 3D пристрою XYZPrinting 3in1 PRO, матеріалами для безпечного тривимірного друку, основними принципами тривимірного моделювання об’єктів, а також мали змогу побачити онлайн процес виготовлення конкретного виробу.

Як зазначила директорка Центру інноваційних освітніх технологій “PNU EcoSystem” Прикарпатського національного університету, професорка Олена Будник з початком навчального року в Центрі планується проведення поглиблених курсів з підвищення кваліфікації педагогічних працівників на ці та інші теми з використанням цифрових технологій у навчанні онлайн та офлайн.