В університеті відбудеться зустріч з сучасними авторами мережевих текстів

В рамках роботи «Літературного простору» 25 жовтня 2023 р. о 12.00 у 233 аудиторії центрального корпусу ПНУ відбудеться зустріч з сучасними авторами мережевих текстів (віртуальних, електронних) інтернет-текстів.

У час війни далеко не всі автори мають можливість публікувати свої тексти, та і книги доступні не всім. Одним із шляхів звернення до широкого читацького кола у період відкритого протистояння стала мережа, зокрема новий аспект сучасного художнього письма – мережева література. Саме мережеві можливості скоротили відстань Автор-Читач, перевівши їх у площину живого обміну думками, популяризацію (через репости) творчості, оцінних суджень, захоплень і наслідувань.

Представлена Антологія (автор ідеї-упорядник А. М. Мартинець) буде «жити у мережі», буде доступна усім, хто захоче з нею познайомитись. Вона складається з трьох томів. Перший і третій томи – це поезія. Другий – проза. Тексти розташовані в алфавітному порядку за прізвищами авторів.

До першого тому Антології ввійшли твори 37 авторів. Це чоловіки і жінки, люди різного віку, різних за професій, різних захоплень. Єднає їх тільки любов до слова, переживання щодо подій, зафіксованих у текстах. Автори представлені різною кількістю текстів. Це ще одна особливість мережевої літератури, її оприявлення та руху до читача.

Серед авторів є ті, хто віддав своє життя захищаючи Україну. Це Гліб Бабіч, Юрій Руф, Ілля Чернілевський. Низько вклоняємося перед їхньою справжністю та жертовністю. Їхнє слово невмируще, як і пам’ять про них.