Всеукраїнський радіодиктант національної єдності: пишемо разом 27 жовтня

У п’ятницю, 27 жовтня, відбудеться радіодиктант національної єдності — у День української писемності та мови. У 2023 році його вперше відзначають саме 27 жовтня.

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника запрошує писати радіодиктант національної єдності разом! Місце проведення заходу – ауд. 23 центрального корпусу університету (вхід з вул. Чорновола). Початок об 11:00 год.

Зокрема, до написання радіодиктанту у стінах ПНУ долучаться керівництво університету, представники місцевої та обласної рад, викладачі та студенти.

Можна доєднатися і онлайн за посиланням: https://pu.webex.com/wbxmjs/joinservice/

Авторкою радіодиктанту-2023 стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Назва тексту — «Дороги України».

До методичної роботи над радіодиктантом також долучилася мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

Актор театру та кіно, випускник спеціальності «Політологія» та Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі «Довбуш», буде читати текст радіодиктанту.

Нагадаємо, досі радіодиктант щороку писали 9 листопада — у День української писемності та мови. З 2023 року, згідно з указом президента, відзначення Дня української писемності та мови перенесли на 27 жовтня. Тому змінилася й дата диктанту.