Гасло Міжнародного дня людей з інвалідністю-2020: «Не всі інвалідності є видимими»

Люди, які не мають особистого відношення до інвалідності, нечасто замислюються над її проблемами. Але сьогодні, у Міжнародний день людей з інвалідністю, Прикарпатський університет хоче нагадати, що поруч з нами живуть, навчаються та працюють такі особи. Зокрема, це 146 студентів денної форми навчання та 79 працівників. Допомогти цим людям почувати себе зручно є одним із завдань, яке ставить перед собою наш університет і поступово виконує.

У Прикарпатському вже встановлено спеціальні пандуси у навчально-лабораторному корпусі №5, корпусі на вул.Шевченка,57; аудиторному корпусі №2 на вул.Шевченка,57; навчальному корпусі Педагогічного факультету на вул.Бандери,1; навчальному корпусі Навчально-наукового Юридичного інституту на вул.Шевченка, 44; навчальному корпусі на вул.Шевченка 82; гуртожитку №5 на вул.Сухомлинського,2; навчальному корпусі на вул. Сахарова,38; гуртожитку №1 на вул. Дорошенка,22 а. Встановлено підйомник у навчально-лабораторний корпус №5, корпус на вул.Шевченка,57. Облаштовано спеціальні туалети у навчально-лабораторному корпусі №5, корпусі на вул.Шевченка,57. Найближчим часом планується виконання робіт по встановленню пандусу в навчальному корпусі на вул.Цьоклера,9. 

Тож, значення цього дня зовсім не в тому, щоб викликати почуття жалю до осіб з інвалідністю, а нагадати всім нам про рівність таких людей з іншими студентами та працівниками. І не забувати, що ці люди потребують нашої допомоги та соціального захисту.

Фото Володимира Гарматюка (Пресслужба ПНУ)

  • Фоторепортаж