Золотий призер престижного світового турніру з боксу, студент Едуард Трофименко крокує до участі у Олімпіаді

Чергова висока спортивна нагорода поповнила скарбницю перемог Прикарпатського. Це – золота медаль найстарішого світового турніру з боксу “Golden Gloves 2020”, яку завоював студент 4 курсу Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету Едуард Трофименко.

Сьогодні його особисто привітав ректор університету Ігор Цепенда. На зустрічі також були присутні тренери нашого студента-спортсмена – Віктор Поляков, майстер спорту України міжнародного класу з боксу, чемпіон України, чемпіон світу з боксу серед професіоналів 2017 року за версією світової боксерської асоціації, який є випускником Прикарпатського і Мирослав Карабін, голова відділення НОК України в Івано-Франківській області, в.о.директора ОДЮСШ. Також разом із переможцями університет відвідав Сервін Сулейманов, президент Івано-Франківської міської федерації боксу, майстер спорту України міжнародного класу з боксу, п’ятиразовий чемпіон України з боксу, чемпіон світу серед юніорів, випускник ПНУ.

«Приємно, що формування боксерської школи Прикарпаття має тяглість. Ми сьогодні говоримо про наших молодих колег, зокрема Едуарда Трофименка, і в той же час тут присутня плеяда наших випускників – Сервін Сулейманов, Віктор Поляков – це чемпіони, яких знають далеко за межами України. І ця тяглість нам дозволяє сьогодні з впевненістю дивитись в майбутнє. Адже ми маємо не тільки добрі традиції, але й маємо успіх», – зазначив ректор.

20-річний студент-боксер розповів, що дуже хвилювався перед поєдинками, адже у складі збірної України, куди ввійшли досвідчені спортсмени-боксери, він був наймолодшим і до того ж, це були його перші змагання міжнародного рівня.

«Дуже хотілося виграти, бо я відчував, що добре підготовлений. Щоправда, мій суперник – спортсмен з Алжиру, був сильним і з певним досвідом участі в таких змаганнях. Він вже навіть має ліцензію на участь в олімпійських іграх. А це вже високий рівень. Мені довелося докласти багато зусиль, щоб його перемогти», – сказав Едуард Трофименко.

У ході розмови тренер Віктор Поляков зауважив, що до міжнародного турніру посилено готувалися 2,5 місяці, адже “Golden Gloves 2020” відноситься до змагань класу «А» і перемога на такому рівні є високим результатом.

«Пишаюся своїм учнем, який виграв турнір класу «А» і виконав норматив майстра спорту міжнародного класу з боксу. Для його 20-річного віку – це високий результат. Кілька днів відпочинку і далі продовжуємо працювати. Нам потрібно готуватися до наступних турнірів», – сказав Віктор Поляков.

Голова відділення НОК України в Івано-Франківській області, тренер чемпіона Мирослав Карабін зауважив, що за переможними результатами на світовому турнірі на Едуарда Трофименка готуються вже відповідні документи на Міністерство молоді і спорту України про присвоєння нашому студентові-спортсмену звання майстра спорту України міжнародного класу з боксу.

Також, говорячи про плани на майбутнє, він зазначив, що тренерська команда і сам спортсмен будуть працювати над тим, щоб завоювати ліцензію на олімпійські ігри, які відбудуться наступного року в Токіо.

Учасники зустрічі також обговорили можливості комплексного підходу до підготовки студентів-спортсменів спорту високих досягнень. Як зауважив ректор Ігор Цепенда, в університеті вироблена програма, яка дозволяє всім студентам такого рівня навчатися на державній формі. Для них працює система індивідуальних занять. Ще одним елементом з комплексу їх підготовки мають стати тренування в умовах високогір’я. В цьому контексті планується використати базу Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» на горі Піп Іван (Попіван).