Відбулися ректорат й засідання стипендіальної та приймальної комісій

Низку важливих питань розглянули сьогодні на черговому розширеному онлайн-засідання ректорату, засіданнях приймальної та стипендійної комісій. У них брали участь керівництво університету, директори інститутів та Івано-Франківського фахового коледжу, декани факультетів, завідувачі кафедр та керівники відділів університету.

Зокрема, під час віртуального засідання стипендійної комісії йшлося про призначення соціальних стипендій студентам денної форми навчання, які навчаються за державним замовленням та було прийняте рішення про поновлення виплат соціальних стипендій окремим студентам університету та Івано-Франківського фахового коледжу. Загалом 13 осіб. Стипендійна комісії також затвердила зміни до її складу.    

У ході онлайн-засідання приймальної комісії університету обговорювався проєкт Правил прийому до ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника” у 2021 році.

У контексті цього заступниця відповідального секретаря приймальної комісії університету Володимира Бойчук звернула увагу на низку особливостей вступної кампанії. Зокрема, вона зазначила, що абітурієнт може подавати лише 5-ть заяв на державну форму навчання, на контракт – до 30-и заяв. На державну форму навчання мінімальний конкурсний бал – 125, а на спеціальності «Міжнародні відносини» та «Публічне управління та адміністрування» – 140 балів.

Володимира Бойчук також звернула увагу на особливості вступу на магістратуру, зазначивши, що з 11 травня 2021 року вже розпочинається реєстрація на вступні іспити. 

Під час розширеного засідання ректорату присутні обговорили результати проведення зрізів залишкових знань за результатами літньої заліково-екзаменаційної сесії 2019-2020 н. р. та питання щодо організації освітнього процесу в дистанційному режимі відповідно до листа МОН України від 15.12.2020 року No 1/9-688. У контексті цього начальниця навчально-методичного відділу університету Ірина Солонець зауважила, що з 11 січня 2021 року розпочинається залікова сесія. Всі іспити будуть відбуватися за допомогою дистанційних технологій відповідно до методичних рекомендацій. При цьому Ірина Солонець наголосила, що кожен іспит повинен розпочинатися з ідентифікації студента, який його складає.  

У ході онлайн-засідання ректорату проректорка з наукової роботи університету Валентина Якубів поінформувала про результати перевірки випускних робіт магістрів 2020 року на оцінку рівня унікальності. Заступник директора Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Роман Кицмен представив на обговорення проєкту Положення про конкурс серед студентів університету на кращий рекламний ролик своєї спеціальності,факультету, інституту чи коледжу.

У заключній частині онлайн-засідання ректор університету Ігор Цепенда звернув особливу увагу на проведення всіма структурними підрозділами інформаційно-комунікаційної роботи в університеті у співпраці  з працівниками  пресслужби та із використанням сторінок сайтів та соцмереж.