В університеті відзначили день народження Кобзаря

Сьогодні в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулися урочистості з нагоди дня народження Тараса Шевченка, який вважається найвидатнішим українським поетом усіх часів. Його вклад в нашу літературу колосальний.

Присутніми на заході були перша проректорка з наукової роботи ПНУ Валентина Якубів, викладачі та студенти університету.

«Зараз, у такі непрості часи, ми, як ніколи раніше, глибше бачимо і розуміємо поезію Тараса Шевченка. Я вірю, що його слова: «Борітеся-поборете!», які звучали у наших серцях під час двох революцій, допоможуть і зараз здобути Перемогу і зроблять нас сильнішими та стійкішими у розбудові щасливого майбутнього держави», – зазначила у своєму виступі проректорка Валентина Якубів.

У програмі було представлено уривки з опери Миколи Аркаса за однойменною поемою Тараса Шевченка “Катерина”, яка десятиліттями залишається актуальною для українців. Також прозвучала літературно-музична композиція.

В концертній програмі взяли участь: студенти 1 курсу спеціалізації «Актор драматичного театру і кіно» Навчально-наукового Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника; студенти оперного класу кафедри виконавського мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ, концертмейстер Вікторія Яковійчук, режисер оперного класу Іван Тимків; ансамбль народного танцю Дивоцвіт Навчально-наукового Інституту мистецтв, керівник Ольга Квецко.