Викладачі кафедри педагогіки та освітнього менеджменту взяли участь в міжнародній науковій конференції у Польщі

Науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Б. Ступарика взяли участь у XI Міжнародній науковій конференції «На кордоні культур і народів», яка відбулася 14-16 вересня 2023 року на базі Державного університету імені Яна Гродека в Сяноці (Республіка Польща).

Метою конференції було представлення складності прикордонної проблематики, висвітлення просторово-етнічної взаємодії мешканців прикордонних регіонів, зокрема України і Польщі.

Дослідники з багатьох наукових центрів Республіки Польщі та інших країн обговорили і проаналізували освітні, соціологічні, економічні, культурологічні, релігійні аспекти проблем прикордоння в історичному та сучасному вимірі.

Викладачі кафедри виступили з ґрунтовними доповідями у секції «Освіта і культурна спадщина», модератором якої була Катажина Смик – професор Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні:

Любов Прокопів, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувачка кафедри – «Потенціал гібридної освіти в контексті сучасних реалій відкритого освітнього простору вищої освіти України»; Вікторія Стинська, доктор педагогічних наук, професор – «Формування полікультурної компетентності вчителів у сучасному освітньому просторі: особливості та виклики»; Богдан Кіндратюк, доктор мистецтвознавства, професор – «Культура дзвонів України»; Наталія Салига, кандидат педагогічних наук, доцент; Віра Ковальчук, кандидат педагогічних наук, доцент – «Формування педагогічної мобільності майбутніх викладачів в освітньому процесі закладів вищої освіти»; Тарас Паска, доктор філософії, асистент – «Розвиток гуцульщинознавства в гірських школах Карпатського регіону України (1991-2023)».

Дякуємо організаторам конференції за співпрацю та цікаві дискусії щодо обговорення актуальних проблем педагогіки, освіти і культурної спадщини!